11-09-11

Zeven dagen!

Ik ben nu net een week rookvrij; een hele week al, zeven dagen, 168 uren zonder één enkel sigaretje...wauw! Tot nu toe gaat het goed en de afkickverschijnselen zijn nergens te bespeuren maar vertrouwen doe ik het zaakje niet. De hele week heb ik nagedacht over hoe het komt dat ik zomaar ineens stopte met roken -man heeft mee helpen nadenken, lol- en ik ben er uit, denk ik. Het kan niet anders of ik was onbewust klaar om de sigaret uit m'n leven te bannen, want ik vond het al raar dat ik op de laatste vakantie aan zee zo weinig rookte (vergeleken met thuis welteverstaan). Gisterenavond net voor ik ging slapen keek ik nog eens op m'n blogje naar de reacties en weet je wat...ze doen me iets, elke reactie doet me iets, ze doen me in feite heel veel want steun krijgen -en dan nog wel van mensen die ik van haar noch pluimen ken- is toch een voorrecht me dunkt!

Ikke, maike, een ex-roker...niet te geloven...een echte ex-roker ben ik geworden! Het is om te blèren van contentement! Ik heb er niet eens bij stilgestaan dat ik dat ben...een ex-roker!

13:11 Gepost door maike | Commentaren (8) | Tags: gerookt, ex-roker

09-09-11

Afkickverschijnselen

Ik weet nog hoe ik me voelde toen ik de allereerste keer stopte met roken, dat was geen lachertje maar pure miserie! Vanaf de eerste dag tot zes maanden later was het afkicken een gevecht geweest. Na twee, drie, vier maanden zou je denken dat het  ergste achter de rug was en dat het alleen maar kon beteren...niks daarvan, bij mij werden de afkickverschijnselen erger en erger, zodanig zelfs dat ik het na zes maanden voor bekeken hield. En denk je dat mijn huisdokter me er bij hielp? Nope! Hij had op z'n minst kunnen voorstellen om een licht kalmeerpilletje in te nemen zodat ik het kon volhouden, maar niks he! Ik werd voor het minste kwaad, liep te ijsberen dat het niet mooi meer was, ik liep de muren op als ik kon, ik zou boomstammen met de blote handen uit een bos hebben gesleurd -ik wil maar aantonen hoe erg afkickverschijnselen kunnen zijn- ik snauwde en beet en huilde van radeloosheid, en ik vrat me een ongeluk...nee dat was geen leven meer en ik kalmeerde weer toen ik opnieuw begon te roken. Einde rookstop! Je begrijpt dat ik een tweede poging niet direct zag zitten.

13:44 Gepost door maike | Commentaren (5) | Tags: afkickverschijnselen, roken

08-09-11

De derde dag (rookstop)

Ik ben heel voorzichtig en achterdochtig geworden en ook wel een beetje bang dat de drang naar een sigaret zich vroeg of laat zal laten gelden, want dan wordt de strijd eens zo erg! Voor het ogenblik zijn het eerder m'n handen waar ik gene blijf mee weet als de moment er is om een sigaretje op te steken, dus knabbel ik maar wat wortelen, lol. Ik heb ook geen zin om het van de daken te roepen...zelfs zus weet nog van nikske en bij deze manier van doen voel ik ook minder druk om te presteren en ben ik veel kalmer tov mijn 'vroegere stoppogingen'. Deze eerste sigarettenvrije-woensdagvoormiddag-roddelkransje heb ik ook goed doorstaan en heb ik geen enkele behoefte aan een sigaret gehad. Mijn tante -die ook rookt- begreep er niks meer van, zomaar gestopt, zomaar ineens, en ze zei:" Als jij kunt stoppen..." en ik maakte haar zin af met de woorden: "...ja, dan kan iedereen het." Een leugen, want het ligt voor iedereen anders, elke roker ervaart stoppen anders en je zult mij dan ook nooit hoog van de toren horen blazen (als het me gelukt is om te stoppen) door te zeggen dat je karakter moet hebben enz. Achja, ik ben nog niet aan de eindmeet, verre van zelfs en ik denk dat ik die ook nooit zal halen...eens een roker, altijd een roker...het zal altijd in je lijf blijven sluimeren, denk ik en moet je je leven lang alert blijven dat je niet hervalt!

15:51 Gepost door maike | Commentaren (8)

Ben ik echt gestopt met roken?

Stel je voor...ik, gestopt met roken...kan niet! (kijkt heel verwonderlijk)
Voor het ogenblik ziet het er wel naar uit ja (ik geloof het zelf maar amper) en ik hoop dat ik het kan volhouden! M'n laatste sigaret rookte ik op zondagavond (4-9-2011) iets voor 19.00u. Ik vraag me steeds af wat me deed besluiten om te stoppen, of was het geen besluit...eerder een test? Wat speelde er op dat moment door m'n hoofd dat ik zelfs m'n sigaretje zomaar net na m'n eten liet liggen? Ik durf zeker niet euforisch "IK BEN GESTOPT MET ROKEN" uit te roepen, want heb het in m'n leven al vier keren geprobeerd en telkens weer was het een flop! Maar nu is het precies anders...achja, vroeg of laat kom ik er wel achter...eerst het ongelofelijke en het onmogelijke tot normale proporties herleiden en dan komt de reden wel naar boven zekers.

(Ik weet dat stoppen met roken niet evident is en je heel vlug kunt hervallen, maar toen dacht ik: "Elk uur en elke dag zonder sigaret is een overwinning op zich!")

15:49 Gepost door maike | Commentaren (0)

Vorige 1 2 3 4 5