02-10-11

Zondag 2 Oktober

Mag ik al zeggen dat ik een maand gestopt ben met roken, of moet ik nog een tweetal dagen wachten? Hm...nee, zo streng ga ik het mezelf niet maken zenne...heb het verdiend om keihard te roepen dat ik al een MAAND ben gestopt! Ik heb nog steeds geen afkickverschijnselen, dus ook geen zin om iemand z'n nek om te draaien lol. Ik besef ook pas als we thuis zijn na een dagje winkelen of terrasjes doen, dat ik er veel ben gepasseerd die roken en er zelfs naast heb gezeten! Raar hè...er moet iets zijn dat bij mij een knopje heeft doen omdraaien om me te doen stoppen met roken, want waar ik nu wel heel zeker over ben is het feit dat als een roker gedwongen wordt om te stoppen met roken, hij/zij een ware veldslag moet leveren tegen zichzelf en die moeilijk, zelfs heel moeilijk te overwinnen valt en de kans op hervallen dan ook heel groot is. Mocht het zijn dat ik echt voorgoed ben gestopt -wat ik natuurlijk hoop- zal ik ook de laatste zijn om de rokers met de vinger na te wijzen, want de uitspraken van sommige ex-rokers kunnen niet door de beugel en als ik dat hoor zal ik hen dan ook van repliek dienen! Maar oke, nog even over mezelf... ahum...

Ben 1 kg bijgekomen! 

11:14 Gepost door maike | Commentaren (6) | Tags: roken, ex-roker

25-09-11

Zondag, 25 September

Opnieuw een week verder en nog steeds zie je geen rook uit m'n mond komen :-)
Verdacht stil zei joten, en jazeker dat had gekund, hoja dat had gemakkelijk gekund, maar nu niet. Het probleem is in feite dat ik de saaiste rookstopper ben die je ooit bent tegen gekomen; ik heb nog steeds geen afkickverschijnselen, nachtmerries, zenuwachtigheid of wat dan ook wat je normaal gezien wèl hebt bij het stoppen en dan heb ik nog steeds  weinig te vertellen. Zelfs mijn smaakpapillen zijn nog dezelfde als toen ik rookte, evenzo de geur (of stank) die ik opsnuif. Maar goed, misschien ben ik wat te vroeg om die verbeteringen al te kunnen voelen. :-) Zodoende heb ik me even bezig gehouden (met internet af te schuimen) met wat er allemaal in een sigaret zit en amai, ik begrijp niet dat de rokers niet één voor één ontploffen (ik ook natuurlijk) terwijl ze het vuur aan de lont steken! Kijk maar eens mee!

sigaret.jpg

Levensgevaarlijke gasten zijn wij hè! Wij zijn zelfs levende tijdbommen! ;-)

09:13 Gepost door maike | Commentaren (8)

18-09-11

Veertien dagen!

Niet te geloven dat ik al veertien dagen ben gestopt met roken en ik nog steeds geen behoefte heb aan een sigaret. Weet je wat ik wel voortaan doe bv. na het eten, is direct opstaan en de tafel afruimen, terwijl ik daarvoor eerst kon genieten van een sigaretje. Ik sta ook versteld dat ik het niet eens opmerk als iemand naast me staat/zit te roken, dat bedenk ik me pas veel later! Wat ik ook niet doe is het geld dat ik eerst spendeerde aan rookgerief, in een spaarpotje steek want zoveel rookte ik nu ook weer niet. Ik rookte één pakje tabak per week aan 4,20€ per pakje en ik rolde er ongeveer 45 tot 50 sigaretten mee; het blauwe Rizla-boekje en de Gizeh-filters moet ik er nog bijrekenen -ben alleen vergeten hoeveel die kostten- , maar dat is amper de moeite van het tellen waard, er zaten in het boekje zo'n honderd sigarettenblaadjes in en evenveel in het Gizeh-doosje. Mezelf belonen doe ik wel, maar meer in de zin van het mentale dan in het materiale :-) Je moet weten dat ik altijd gedacht heb dat ik gedoemd was om te blijven roken en dat ik op een verschrikkelijke manier aan m'n einde zou komen (heb het van dichtbij meegemaakt), gewoon omdat ik niet kon stoppen met roken (na vier pogingen), dat de verslaving zo diep zat dat er niks was wat me kon helpen. En zie me nu...ben fier op mezelf en dat is al een beloning op zich. :-)

12:31 Gepost door maike | Commentaren (4) | Tags: gerookt, tabak, sigaretten

15-09-11

Mijn rookgerief

rookgerief

Ja, ik rolde zelf mijn sigaretjes, stak ze in een elegant doosje met daarbij een elegante aansteker (die niet dooft door een zuchtje wind) en madam was klaar om met klasse te paffen, lol.

rookgerief

Ps: Ik zag net dat de datum op de foto's verkeerd is ingegeven en moet zijn: 14-09-2011

16:25 Gepost door maike | Commentaren (6) | Tags: rookgerief

12-09-11

Ik voel iets

En wat ik voel is zo plezant nog niet! Ik heb de indruk dat ik bijgekomen ben, verdikt zeg maar en dat door...door wat? Door de worteltjes? Door die paar appels? Ik heb zelfs m'n favoriete snoepjes achterwege gelaten! Ik eet 's morgens zelfs geen speculaaspasta meer, in de plaats daarvan smeer ik ananasconfituur en toch voel ik dat de lovehandlekes meer grip op m'n lijf krijgen, lol. De weegschaal laat ik nog even voor wat ie is, ben het trouwens niet gewoon om daar op te gaan staan want mijn gewicht is al jaaaaaaaaaaaaren hetzelfde, alleen...nu precies niet meer! Ik zou wel eens willen weten hoe dat dat komt en wees maar zeker dat ik erachter kom...met of zonder hulp :-p.

19:32 Gepost door maike | Commentaren (2)