11-12-11

Wat nog allemaal?

1294972346_56f4c10215.jpg

09:20 Gepost door maike | Commentaren (3)

04-12-11

Zondag, 4 December

Drie maanden rookvrij...yesssss! Drie maanden! Tel al die weken, dagen, uren, minuten en seconden op zonder één sigaretje aan te steken...wauw!

Maar laat me even vertellen dat mijn rookstop heel anders aanvoelt dan de pogingen uit m'n verleden. Ja joten, anders, gemakkelijker en ben er zelfs niet echt mee bezig...maw. ik weet maar amper dat ik ooit gerookt heb! Ik zie het niet eens echt als iemand voor m'n neus staat te roken...vroeger moest ik uit de buurt van een roker zien te blijven of ik begon opnieuw. Zo ook als ik naar een film keek waarin gerookt werd, of de reclame in een of ander weekblad. Elke dag was een gevecht om van de sigaret af te blijven. En elke dag was ik kwaad op iets of iemand, ik stond bij manier van spreken al morrend op en ging al morrend slapen. De uren, minuten en seconden duurden toen een eeuwigheid om te kunnen vertellen dat ik weer een dag niet gerookt had. Na een strijd van zes maanden -zonder hulp van mijn vroegere huisdokter- gaf ik het op en begon ik opnieuw te roken. Nee, deze rookstop is totaal anders en voor mij  maar amper te geloven...laat staan dat anderen mij gaan geloven dat ik geen afkickverschijnselen heb, dat het bij mij als vanzelf gaat. Drie maanden loop ik nu rookloos door het leven...wie had dat kunnen denken...ik al zeker niet :-)

09:32 Gepost door maike | Commentaren (6) | Tags: ex-roker, afkickverschijnselen

27-11-11

Ik heb ze geroken

Nog steeds heb ik geen behoefte aan een sigaret en ik heb zo het gedacht dat ik er voorgoed vanaf ben...niet te geloven he! Ik ga, sta, zit en loop zonder een sigaret tussen m'n vingers. Ik begin wel af en toe de rokers die mij passeren te ruiken en nee het ruikt niet lekker maar nu ook weer niet om te zeggen dat je er van gaat lopen, dat is overdreven natuurlijk. Gisteren heb ik ze dus eens wat beter bekeken, hoe ze aan een sigaret trekken en inhaleren, welk een deugd het bij hen doet...daar heb ik dus ook tussen gezeten dacht ik bij mezelf. Veertien dagen geleden op een vrijdag na de middag met zus in een 'bruin cafeetje' geweest waar men rookte (alhoewel het verboden is) en wees maar zeker dat ik blij ben dat ik heb kunnen stoppen met roken want ik heb hen deze keer duidelijk geroken ;-)

11:05 Gepost door maike | Commentaren (5) | Tags: rokers, roken, niet-roker

20-11-11

Verslaving

sigaret.jpg

Roken beste niet-rokers, is een echte verslaving zoals oa. alcohol en drugs en zeg niet te vlug dat een roker best zonder kan voor een paar uren!

08:40 Gepost door maike | Commentaren (6) | Tags: roken, verslaving

13-11-11

Gezondere levensstijl?

Appels en peren liggen in een mandje op de keukentafel, en de magere yoghourt staat in de ijskast, nu die dingen nog leren eten en ik ben vertrokken naar een iets gezondere levensstijl. Het ergste is dat het dingen zijn waar ik altijd bah heb tegen gezegd! Neem nu de appels, een halve appel kan ik binnenkrijgen maar de andere helft moet ik wegsmijten omdat ik er een opgeblazen gevoel van krijg, een peer eten gaat nog en eet ik wel op als ik ze tenminste niet vergeet mee te brengen (wat ik steeds vergeet, behalve nu). Bananen lust ik wel, maar het zijn dikmakers hebben ze mij verteld en dan moet je weten dat ik er altijd donkere candijsuiker opstrooide, dus hoort die even bij het verboden fruit. Dan die yoghourt...ieuwwww...! Alé...wat zal ik snuitjes trekken *zucht* eer ik dit allemaal lust!

11:41 Gepost door maike | Commentaren (3)