29-01-12

Sigaretten, sigaret

Een geluk dat joten me deed herinneren aan m'n rookstop(blog) want ik was em knal vergeten, kun je dat geloven? Dat wilt ook zeggen dat ik zelfs vergeet te denken aan een sigaret, lol...nee, das een klein beetje gelogen! Ik heb wel aan een sigaret gedacht toen ik meer en meer vermoeid geraakte door het verven en behangen van de keuken...alleen toen hoor, daarna ben ik een beetje ziek geworden en kwam er een bacterie profiteren van het kleine weerstandje dat ik nog over had (je moet maar durven!) en dan denk je al helemaal niet meer aan een sigaret. Sigaretten, sigaret...deze woorden beginnen vreemder en vreemder te klinken. Voor ik gestopt was met roken, deed het zien en praten over een sigaret mij zin krijgen in een sigaret maar nu, nu voel ik er niks meer bij, en toch moet ik blijkbaar gaan oppassen toen iemand mij vertelde dat het nog moeilijk gaat worden na een stop van 6 maanden! Om eerlijk te zijn had ik dat liever niet gehoord want nu is mijn zorgeloosheid omgeslagen in een bezorgdheid die me paraat doet staan tegen de moeilijkheden die naar het schijnt nog moeten komen, pfff...sommige mensen kunnen echt dom uit de hoek komen en zouden beter op hun tong bijten voor ze zulke woorden ten gehore brengen! Ik hoop dan ook echt dat de woorden: sigaretten en sigaret even vreemd mogen blijven klinken als in m'n onbezorgde periode zenne!

14:15 Gepost door maike | Commentaren (11) | Tags: sigaretten, roken

Commentaren

niet over nadenken!
niemand heeft er iets over gezegd
sigaret? wat is dat?

Gepost door: fotorantje | 29-01-12

Reageren op dit commentaar

Dag Maike,

O! maar dat ligt aan u zelf als je karakter hebt dan begin je niet!
Doe niet als ik want dat zou stom zijn! 6 jaar gestopt geweest en
nu al terug 2 jaar aan het roken en het gaat me niet om te stoppen, stom, stom, stom van mij en dat door een zwak moment ik ben boos op mijn eigen ik!
Zeg gewoon "neen" en hou je erbij!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 29-01-12

Reageren op dit commentaar

hé je bent hier terug! eigenaardig, ik heb geen melding gekregen! maar ben blij voor je, 'k zat een beetje met een ei omdat het hier zo lang stil bleef :-)
goh, en die zes maanden...de ene mens is de andere niet hé, en de ene stoppoging is ook de andere niet! alle voorgaande keren dat je gestopt was waren pogingen, dit keer is het geen poging hé, dat is al een hemelsbreed verschil!

btw, ik heb geen 3 piepers voor mijn verjaardag gekregen van je ;-) , mag ik dan iets anders vragen? een geschenkje : dat je die ne "...of toch niet" nu weg laat uit uw banner hierboven :-)

xxx

Gepost door: joten | 09-02-12

Reageren op dit commentaar

Done! ;-)

Gepost door: maike | 10-02-12

thx
het ziet er zo toch beter uit hé :-)
fijn weekend

Gepost door: joten | 10-02-12

Reageren op dit commentaar

nogmaals, veel plezier met je rookvrije leven!
groetjes

Gepost door: christa | 12-02-12

Reageren op dit commentaar

btw, hoe zit het hiermee? volkomen over en uit?
toch al dik 7 maanden!
en de moeilijke kaap van 6 geruisloos voorbijgegaan....
dik in orde hé!

Gepost door: joten | 23-04-12

Reageren op dit commentaar

Dat gaat goed, joten thx ... behalve die kilo's!

Gepost door: maike | 29-04-12

goh, dat is een beetje normaal hé,
je verbranding gaat wat langzamer (je voelt toch ook minder "gejaagdheid" sedert je niet meer rookt? en nicotine is eigenlijk een hongerstiller, dus ga je automatisch meer eten.
maar dat is allemaal maar tijdelijk, het eerste jaar of zo maar daarna, na 1.5-2 jaar reguleert dat zichzelf wel een beetje tot je enkel nog een meergewicht van een 2-3kg hebt. dat komt wel in orde, het moeilijkste is voorbij nu! proficiat, je hebt gedaan wat iedere roker wil, maar 80% faalt...

Gepost door: joten | 30-04-12

Reageren op dit commentaar

Gezond eten moet ik ook leren hoor. Het blijft als een uitdaging. Maar 5 kilo is het nog binnen tolerantie... Maar wel, het is ook persoonlijk ;-)

We gaan samen tegen kilo dan!

Gepost door: hallo | 30-04-12

Reageren op dit commentaar

Blijf vrij, ik wee het niet gemakkelijk, maar u kan dat. Ik heb verschillende vrienden en familie leden die hebben gestopt met roken. Ze veranderen van buiten, meer vris en gezond.

Groetjes

Gepost door: hallo | 30-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.