28-12-11

Tot volgend jaar :-)

Bedankt mensen voor de fijne reacties op mijn blog -waar ik trouwens veel aan gehad heb en nog heb- en zie jullie begin 2012 terug. Niet verschieten van het reactievenster dat gesloten is hè (lees m'n andere blog)

kaart4.png

22:11 Gepost door maike | Commentaren (0)

18-12-11

Mijn moleke :-)

Na een week stilte weer een beetje uitleg over m'n rookstopgedrag. Nog steeds geen dromen waarin de sigaret als een fabrieksschouw voor m'n neus staat te doempen, noch zenuwtikken of boosaardige uitvallen tegenover m'n familieleden of kennissen, niks nada dus. Ik heb veel meer last om het overmatig eten te beperken, niet dat ik honger heb verre van zelfs maar mijn "moleke" moet nog steeds kunnen malen pfffff. Suikervrije kauwgum ligt binnen handbereik of laat ik het eerder op binnen mondbereik houden wat een betere verwoording is. Ik probeer dan ook om calorierijke bommen te vermijden zonder mezelf tekort te doen -wat op zich al een moeilijke opgave is- en ervoor te zorgen dat er niet teveel ineens gaan exploderen! Dus...als ik teveel kilo's ga bijkomen moet ik niet af komen geblèt hè want dan heb ik het zelf in de hand gewerkt, daarom dat ik me er nu mee bezighoud en niet wanneer het te laat is. Nuja, ik heb al eens gezegd dat ik geen flauw idee heb hoe ik met calorieën moet omgaan, maar zolang ik m'n best er voor doe ben ik nog steeds op de goede weg. :-)

09:10 Gepost door maike | Commentaren (3) | Tags: ex-roker

11-12-11

Wat nog allemaal?

1294972346_56f4c10215.jpg

09:20 Gepost door maike | Commentaren (3)

04-12-11

Zondag, 4 December

Drie maanden rookvrij...yesssss! Drie maanden! Tel al die weken, dagen, uren, minuten en seconden op zonder één sigaretje aan te steken...wauw!

Maar laat me even vertellen dat mijn rookstop heel anders aanvoelt dan de pogingen uit m'n verleden. Ja joten, anders, gemakkelijker en ben er zelfs niet echt mee bezig...maw. ik weet maar amper dat ik ooit gerookt heb! Ik zie het niet eens echt als iemand voor m'n neus staat te roken...vroeger moest ik uit de buurt van een roker zien te blijven of ik begon opnieuw. Zo ook als ik naar een film keek waarin gerookt werd, of de reclame in een of ander weekblad. Elke dag was een gevecht om van de sigaret af te blijven. En elke dag was ik kwaad op iets of iemand, ik stond bij manier van spreken al morrend op en ging al morrend slapen. De uren, minuten en seconden duurden toen een eeuwigheid om te kunnen vertellen dat ik weer een dag niet gerookt had. Na een strijd van zes maanden -zonder hulp van mijn vroegere huisdokter- gaf ik het op en begon ik opnieuw te roken. Nee, deze rookstop is totaal anders en voor mij  maar amper te geloven...laat staan dat anderen mij gaan geloven dat ik geen afkickverschijnselen heb, dat het bij mij als vanzelf gaat. Drie maanden loop ik nu rookloos door het leven...wie had dat kunnen denken...ik al zeker niet :-)

09:32 Gepost door maike | Commentaren (6) | Tags: ex-roker, afkickverschijnselen