30-10-11

Eten

Eten eten en nog eens eten, dat doe ik elke avond nadat ik het avondeten naar binnen heb gewerkt, nee niet 's morgens of 's middags, neenee 't is 's avonds te doen! Elke avond opnieuw is die zin er weer, en denk je dat dat is omdat ik weer honger heb? Bijlange niet, ik heb dan gewoon weer zin om te eten...bah, ben dat niet gewoon en ik tracht er geen aandacht aan te schenken, wat me natuurlijk ook niet lukt! Het is alsof mijn mond mij de opdracht geeft om iets eetbaars te zoeken na gegeten te hebben, zodat haar meuleke (molentje) kan blijven draaien. Ik probeer het zolang mogelijk uit te stellen, maar zwichten doe ik toch en dan neem ik een zak ovengebakken chips uit de kast, ik doe een grote handvol in een klein kommetje (om zo weinig mogelijk te overdrijven) en nestel me ermee in de zetel terwijl ik naar m'n dagelijks tv programma kijk. Maar in feite is dat meuleke maar voor efkes content hoor en eist ze me weer op, en heb ik alle moeite van de wereld om die tweede eis te negeren! Wat ik dan doe? Wel, ik verzuip haar in plat water wat ook al geen oplossing is, want dan moet je 's nachts weer gaan plassen als je lekker warm onder het dekbed ligt. Wat je ook nog moet weten is dat ik nog steeds geen zin heb in een sigaretje en er niet van droom. Ik loop nog altijd niet chagerijnig rond en ik kan nog steeds op mijn gemakje naast iemand zitten die wel rookt (dikwijls heb ik het niet eens in de gaten), maar ben ondertussen wel drie kilo bijgekomen :/

11:03 Gepost door maike | Commentaren (5) | Tags: eten, verdikken

23-10-11

Rokerswanten!

Voor de eerste keer dat ik niet meer rook, hoef ik ook niet meer op zoek te gaan naar rokerswanten, en voor degenen die niet weten wat rokerswanten zijn...zie afbeelding.

wanten,rokers

Want wees maar zeker dat het geen doen is om in de herfst/winter buiten een sigaretje te moeten roken!

10:20 Gepost door maike | Commentaren (9) | Tags: wanten, rokers

16-10-11

Schuldgevoelens

Als roker had ik steevast een schuldgevoel als er bv. op tv een documentaire te zien was over roken, hoe slecht het was voor je omgeving, en hoe die mensen zoveel meer kans hadden om te sterven door passief mee te roken. Daar stond ik dan moedeloos te wezen, want ik kon er niet mee stoppen hoe graag ik het ook wilde. De beelden die ze dan lieten zien van misvormde borelingen, van kapotte longen, van de kankers die je er van kreeg en ga zo maar door. Ook afbeeldingen met een slogan die te maken heeft met het rookgedrag zijn niet van de poes...zoals deze hieronder:

schuldgevoelens,roken

11:24 Gepost door maike | Commentaren (6) | Tags: schuldgevoelens, roken

09-10-11

Opletten is de boodschap!

Het gaat nog steeds goed, behalve dat ik gisterenavond het bed invluchtte door slecht nieuws (kennissenkring). Wat doet een roker als ie slecht nieuws verneemt? Juist ja, een troostend sigaretje opsteken en omdat ik geen troostende sigaretjes meer heb, voelde ik een soort leegte opkomen...een vaag gevoel, zo'n kwetsbaar gevoel dat je -als je niet oplet- doet teruggrijpen naar een sigaret, dus vluchtte ik m'n bed in na inname van een licht slaaptabletje. Alert zijn is de boodschap en gelukkig heb ik die op tijd begrepen!

18:30 Gepost door maike | Commentaren (5) | Tags: sigaretten, kwetsbaar, alertheid

02-10-11

Zondag 2 Oktober

Mag ik al zeggen dat ik een maand gestopt ben met roken, of moet ik nog een tweetal dagen wachten? Hm...nee, zo streng ga ik het mezelf niet maken zenne...heb het verdiend om keihard te roepen dat ik al een MAAND ben gestopt! Ik heb nog steeds geen afkickverschijnselen, dus ook geen zin om iemand z'n nek om te draaien lol. Ik besef ook pas als we thuis zijn na een dagje winkelen of terrasjes doen, dat ik er veel ben gepasseerd die roken en er zelfs naast heb gezeten! Raar hè...er moet iets zijn dat bij mij een knopje heeft doen omdraaien om me te doen stoppen met roken, want waar ik nu wel heel zeker over ben is het feit dat als een roker gedwongen wordt om te stoppen met roken, hij/zij een ware veldslag moet leveren tegen zichzelf en die moeilijk, zelfs heel moeilijk te overwinnen valt en de kans op hervallen dan ook heel groot is. Mocht het zijn dat ik echt voorgoed ben gestopt -wat ik natuurlijk hoop- zal ik ook de laatste zijn om de rokers met de vinger na te wijzen, want de uitspraken van sommige ex-rokers kunnen niet door de beugel en als ik dat hoor zal ik hen dan ook van repliek dienen! Maar oke, nog even over mezelf... ahum...

Ben 1 kg bijgekomen! 

11:14 Gepost door maike | Commentaren (6) | Tags: roken, ex-roker