16-10-11

Schuldgevoelens

Als roker had ik steevast een schuldgevoel als er bv. op tv een documentaire te zien was over roken, hoe slecht het was voor je omgeving, en hoe die mensen zoveel meer kans hadden om te sterven door passief mee te roken. Daar stond ik dan moedeloos te wezen, want ik kon er niet mee stoppen hoe graag ik het ook wilde. De beelden die ze dan lieten zien van misvormde borelingen, van kapotte longen, van de kankers die je er van kreeg en ga zo maar door. Ook afbeeldingen met een slogan die te maken heeft met het rookgedrag zijn niet van de poes...zoals deze hieronder:

schuldgevoelens,roken

11:24 Gepost door maike | Commentaren (6) | Tags: schuldgevoelens, roken

Commentaren

kijk en dat is dan nog een voordeel aan stoppen met roken, je hoeft nu geen schuldgevoelens meer te hebben

Gepost door: fotorantje | 16-10-11

Reageren op dit commentaar

Toch raar he, dat je ondanks je geraakt bent door die dingen de knop niet kan omdraaien. Mijn ex is gestorven aan keelkanker en mijn dochter paft er ook vrolijk op los. Haar tijd is blijkbaar nog niet rijp!
groetjes

Gepost door: christa | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

in sommige auto's zie je soms niemand meer zitten van de rook, zeker van sigaren...en daar zitten dan soms kinderen op de achterbank :-(

btw Maike, ik wil me niet moeien, maar die ne "...of toch niet" na "gestopt met roken" in je koptekst mag stillekes weg zeker?
wat was de langste tijd dat je vroeger eens gestopt bent?

Gepost door: joten | 18-10-11

Reageren op dit commentaar

Ik weet niet of ik die weg zal doen. De langste periode dat ik gestopt was met roken was zes maanden en daarom laat ik de subtitel nog even staan wegens te onzeker. (ben toch blij dat je me er attent op maakte) :-)

Gepost door: maike | 19-10-11

ha, de voorlaatste keer ben ik ook geplooid aan 6 maanden (ik droomde er van 's nachts) en dan weer herbegonnen! maar deze keer zei het me niks, enkel als ik hier 's nachts aan de pc zit zou ik wel eens een flitske krijgen, maar dat is maar een keer of 3 voorgevallen, en was in een paar seconden weer voorbij.
nu weet ik wel zeker dat ik die stinkende vuiligheid nooit meer wil, zeg nu zelf, waarover zou je in godsnaam onzeker zijn? ik zou zeggen, schrijf eens alle nadelen van roken op een brief, maar die zou te lang worden, dus schrijf gewoon de voordelen ervan op, je zal sneller klaar zijn :-)

ex-roker,
een frisse lucht weekend hé,
johan.

Gepost door: joten | 21-10-11

Reageren op dit commentaar

Je kan die schuldgevoelens nu wel langzaam aan achter je laten vind ik. Je bent nog steeds op de goede weg dus tijd om de bladzijde om te draaien. Begin de voordelen maar eens op te sommen en ervan te genieten.

Fijn weekend en lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 22-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.