02-10-11

Zondag 2 Oktober

Mag ik al zeggen dat ik een maand gestopt ben met roken, of moet ik nog een tweetal dagen wachten? Hm...nee, zo streng ga ik het mezelf niet maken zenne...heb het verdiend om keihard te roepen dat ik al een MAAND ben gestopt! Ik heb nog steeds geen afkickverschijnselen, dus ook geen zin om iemand z'n nek om te draaien lol. Ik besef ook pas als we thuis zijn na een dagje winkelen of terrasjes doen, dat ik er veel ben gepasseerd die roken en er zelfs naast heb gezeten! Raar hè...er moet iets zijn dat bij mij een knopje heeft doen omdraaien om me te doen stoppen met roken, want waar ik nu wel heel zeker over ben is het feit dat als een roker gedwongen wordt om te stoppen met roken, hij/zij een ware veldslag moet leveren tegen zichzelf en die moeilijk, zelfs heel moeilijk te overwinnen valt en de kans op hervallen dan ook heel groot is. Mocht het zijn dat ik echt voorgoed ben gestopt -wat ik natuurlijk hoop- zal ik ook de laatste zijn om de rokers met de vinger na te wijzen, want de uitspraken van sommige ex-rokers kunnen niet door de beugel en als ik dat hoor zal ik hen dan ook van repliek dienen! Maar oke, nog even over mezelf... ahum...

Ben 1 kg bijgekomen! 

11:14 Gepost door maike | Commentaren (6) | Tags: roken, ex-roker

Commentaren

Hey Maike

Wat is nu een kilo! Dat kan ook een momentopname zijn. het ene moment van de dag kan makkelijk een kilo schelen bij een ander moment van de dag. Maar okee, t is heel verstandig om het in de gaten te houden en het niet te laten escaleren zoals ik gedaan heb zonder dat ik er erg in had.
Enne een dikke proficiat met je rookvrije maand!
groetjes

Gepost door: christa | 03-10-11

Reageren op dit commentaar

Ben het daar volledig mee eens :-)

Gepost door: bea | 03-10-11

Dikke proficiat enne zoals gezegd op je andere blogje ..... leve de wulpse vormen.

Lieve groetjes

Gepost door: Leva | 04-10-11

Reageren op dit commentaar

heu, hoe lang zal je moeten gestopt zijn voor je zal stoppen met aan jezelf te twijfelen of je wel voorgoed gestopt bent? je bent gestopt, op het juiste moment voor je, je was er ergens onbewust klaar voor! ga nu toch niet zitten wachten en kijken en twijfelen of je niet zou hervallen...je bent gestopt, je bent een ex-roker, punt uit! in plaats van aan jezelf te twijfelen wees blij dat je niet meer moet roken, en vergeet niet dat iedere roker (eens of laatst, maar meestal nu op ditzelfde moment) zo niet jaloers, dan toch wel heel erg in je plaats zou willen zijn.
en die kilo, tja, probeer je daar niet te veel van aan te trekken, na een jaar of zo (ja ik weet het :-)) zal je bioritme zich volledig gestabiliseerd hebben, en je gewicht ook, en pas dan zal eventueel een dieet nuttig en blijvend zijn, dat komt wel in orde!
groetjes,
johan

Gepost door: joten | 05-10-11

Reageren op dit commentaar

Je hebt gelijk joten, ik ben een ex-roker (klinkt als ex-gevangene, lol) en daarmee basta! :-)

Gepost door: maike | 07-10-11

goh is het al een maand, wat supergoed, je bent een krak zeg
en die 1 kg dat is niks hé op een maand, van mij kan dat van dag op dag één tot twee kg verschillen
t moet natuurlijk niet iedere maand een kg meer zijn, hou het in de gaten
maar petje af, voor mij ben je nu een ex-roker, je longen zullen je dankbaar zijn

Gepost door: fotorantje | 09-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.