25-09-11

Zondag, 25 September

Opnieuw een week verder en nog steeds zie je geen rook uit m'n mond komen :-)
Verdacht stil zei joten, en jazeker dat had gekund, hoja dat had gemakkelijk gekund, maar nu niet. Het probleem is in feite dat ik de saaiste rookstopper ben die je ooit bent tegen gekomen; ik heb nog steeds geen afkickverschijnselen, nachtmerries, zenuwachtigheid of wat dan ook wat je normaal gezien wèl hebt bij het stoppen en dan heb ik nog steeds  weinig te vertellen. Zelfs mijn smaakpapillen zijn nog dezelfde als toen ik rookte, evenzo de geur (of stank) die ik opsnuif. Maar goed, misschien ben ik wat te vroeg om die verbeteringen al te kunnen voelen. :-) Zodoende heb ik me even bezig gehouden (met internet af te schuimen) met wat er allemaal in een sigaret zit en amai, ik begrijp niet dat de rokers niet één voor één ontploffen (ik ook natuurlijk) terwijl ze het vuur aan de lont steken! Kijk maar eens mee!

sigaret.jpg

Levensgevaarlijke gasten zijn wij hè! Wij zijn zelfs levende tijdbommen! ;-)

09:13 Gepost door maike | Commentaren (8)

18-09-11

Veertien dagen!

Niet te geloven dat ik al veertien dagen ben gestopt met roken en ik nog steeds geen behoefte heb aan een sigaret. Weet je wat ik wel voortaan doe bv. na het eten, is direct opstaan en de tafel afruimen, terwijl ik daarvoor eerst kon genieten van een sigaretje. Ik sta ook versteld dat ik het niet eens opmerk als iemand naast me staat/zit te roken, dat bedenk ik me pas veel later! Wat ik ook niet doe is het geld dat ik eerst spendeerde aan rookgerief, in een spaarpotje steek want zoveel rookte ik nu ook weer niet. Ik rookte één pakje tabak per week aan 4,20€ per pakje en ik rolde er ongeveer 45 tot 50 sigaretten mee; het blauwe Rizla-boekje en de Gizeh-filters moet ik er nog bijrekenen -ben alleen vergeten hoeveel die kostten- , maar dat is amper de moeite van het tellen waard, er zaten in het boekje zo'n honderd sigarettenblaadjes in en evenveel in het Gizeh-doosje. Mezelf belonen doe ik wel, maar meer in de zin van het mentale dan in het materiale :-) Je moet weten dat ik altijd gedacht heb dat ik gedoemd was om te blijven roken en dat ik op een verschrikkelijke manier aan m'n einde zou komen (heb het van dichtbij meegemaakt), gewoon omdat ik niet kon stoppen met roken (na vier pogingen), dat de verslaving zo diep zat dat er niks was wat me kon helpen. En zie me nu...ben fier op mezelf en dat is al een beloning op zich. :-)

12:31 Gepost door maike | Commentaren (4) | Tags: gerookt, tabak, sigaretten

15-09-11

Mijn rookgerief

rookgerief

Ja, ik rolde zelf mijn sigaretjes, stak ze in een elegant doosje met daarbij een elegante aansteker (die niet dooft door een zuchtje wind) en madam was klaar om met klasse te paffen, lol.

rookgerief

Ps: Ik zag net dat de datum op de foto's verkeerd is ingegeven en moet zijn: 14-09-2011

16:25 Gepost door maike | Commentaren (6) | Tags: rookgerief

12-09-11

Ik voel iets

En wat ik voel is zo plezant nog niet! Ik heb de indruk dat ik bijgekomen ben, verdikt zeg maar en dat door...door wat? Door de worteltjes? Door die paar appels? Ik heb zelfs m'n favoriete snoepjes achterwege gelaten! Ik eet 's morgens zelfs geen speculaaspasta meer, in de plaats daarvan smeer ik ananasconfituur en toch voel ik dat de lovehandlekes meer grip op m'n lijf krijgen, lol. De weegschaal laat ik nog even voor wat ie is, ben het trouwens niet gewoon om daar op te gaan staan want mijn gewicht is al jaaaaaaaaaaaaren hetzelfde, alleen...nu precies niet meer! Ik zou wel eens willen weten hoe dat dat komt en wees maar zeker dat ik erachter kom...met of zonder hulp :-p.

19:32 Gepost door maike | Commentaren (2)

11-09-11

Zeven dagen!

Ik ben nu net een week rookvrij; een hele week al, zeven dagen, 168 uren zonder één enkel sigaretje...wauw! Tot nu toe gaat het goed en de afkickverschijnselen zijn nergens te bespeuren maar vertrouwen doe ik het zaakje niet. De hele week heb ik nagedacht over hoe het komt dat ik zomaar ineens stopte met roken -man heeft mee helpen nadenken, lol- en ik ben er uit, denk ik. Het kan niet anders of ik was onbewust klaar om de sigaret uit m'n leven te bannen, want ik vond het al raar dat ik op de laatste vakantie aan zee zo weinig rookte (vergeleken met thuis welteverstaan). Gisterenavond net voor ik ging slapen keek ik nog eens op m'n blogje naar de reacties en weet je wat...ze doen me iets, elke reactie doet me iets, ze doen me in feite heel veel want steun krijgen -en dan nog wel van mensen die ik van haar noch pluimen ken- is toch een voorrecht me dunkt!

Ikke, maike, een ex-roker...niet te geloven...een echte ex-roker ben ik geworden! Het is om te blèren van contentement! Ik heb er niet eens bij stilgestaan dat ik dat ben...een ex-roker!

13:11 Gepost door maike | Commentaren (8) | Tags: gerookt, ex-roker