11-09-11

Zeven dagen!

Ik ben nu net een week rookvrij; een hele week al, zeven dagen, 168 uren zonder één enkel sigaretje...wauw! Tot nu toe gaat het goed en de afkickverschijnselen zijn nergens te bespeuren maar vertrouwen doe ik het zaakje niet. De hele week heb ik nagedacht over hoe het komt dat ik zomaar ineens stopte met roken -man heeft mee helpen nadenken, lol- en ik ben er uit, denk ik. Het kan niet anders of ik was onbewust klaar om de sigaret uit m'n leven te bannen, want ik vond het al raar dat ik op de laatste vakantie aan zee zo weinig rookte (vergeleken met thuis welteverstaan). Gisterenavond net voor ik ging slapen keek ik nog eens op m'n blogje naar de reacties en weet je wat...ze doen me iets, elke reactie doet me iets, ze doen me in feite heel veel want steun krijgen -en dan nog wel van mensen die ik van haar noch pluimen ken- is toch een voorrecht me dunkt!

Ikke, maike, een ex-roker...niet te geloven...een echte ex-roker ben ik geworden! Het is om te blèren van contentement! Ik heb er niet eens bij stilgestaan dat ik dat ben...een ex-roker!

13:11 Gepost door maike | Commentaren (8) | Tags: gerookt, ex-roker

Commentaren

Fantastisch, je eerste week zit erop.
En dat klaar zijn om te stoppen daar zit iets in, dat heb ik nog gehoord en ook zelf aangevoeld. Zo'n idee van "nu of nooit" !!!
En je hebt zelfs al een nieuw positief punt gevonden voor je lijstje van pro's, niet naar buiten moeten om te roken, niet te onderschatten nietwaar ? (niet elk terras heeft een afdak of zonnetentje om je droog te houden)
Jij zit op de juiste weg meisje, hou alvast je ervaringen maar bij voor de volgende stopper met roken.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

:-D

Gepost door: maike | 12-09-11

Ben blij dat je zo'n happy feeling hebt! Je hebt de klik gemaakt in je hoofd op het moment dat je dat kon! Zo kan je nu elke dag opnieuw rookvrij zijn! Elke dag opnieuw en wat een wonder dat je zo weinig afkickverschijnselen hebt! Je mag jezelf een gelukkig mens achten, sterk in de strijd tegen dat nicotinemonster!
Gefeliciteerd Maike!

Gepost door: christa | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

:-D

Gepost door: maike | 12-09-11

een ferme proficiat! een mijlpaal!
btw, hier nog een hulpmiddeltje:
http://www.silkquit.org/stop-smoking/quit-meter.aspx
een teller die je kan invullen wanneer je gestopt bent en bijhoudt hoeveel geld je al uitgespaard hebt!
vergeet niet op tijd en stond (zoals nu, na een volle week bv) jezelf te belonen!
zalig hé, niet meer te moeten roken?

Gepost door: joten | 12-09-11

Reageren op dit commentaar

Nee joten, daar ga ik niet mee beginnen, anders wordt het een obsessie voor mij...meer zoiets als een ik moet en zal-gevoel weet je wel, en nu voel ik geen enkele druk of prestatiedrang :-)
Toch bedankt voor de hulp die je aanbied...zaaaalig!

Gepost door: maike | 12-09-11

Hoi Maike

Ik wens je veel sterkte. Zelf rook ik gelukkig niet maar mijn vader heeft het veel gedaan met oa dat als oorzaak van zijn zware hartproblemen. Succes,

Gepost door: danique | 12-09-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt Danique.
Ik weet zeker dat je vader zelfs heel graag wilt stoppen met roken... Ik hoop dan ook dat jullie hem niet onder druk zetten gezien zijn hartproblemen, het is voor hem al moeilijk genoeg. Wie weet stopt ie net als ik zomaar ineens :-)

Gepost door: maike | 12-09-11

De commentaren zijn gesloten.