09-09-11

Afkickverschijnselen

Ik weet nog hoe ik me voelde toen ik de allereerste keer stopte met roken, dat was geen lachertje maar pure miserie! Vanaf de eerste dag tot zes maanden later was het afkicken een gevecht geweest. Na twee, drie, vier maanden zou je denken dat het  ergste achter de rug was en dat het alleen maar kon beteren...niks daarvan, bij mij werden de afkickverschijnselen erger en erger, zodanig zelfs dat ik het na zes maanden voor bekeken hield. En denk je dat mijn huisdokter me er bij hielp? Nope! Hij had op z'n minst kunnen voorstellen om een licht kalmeerpilletje in te nemen zodat ik het kon volhouden, maar niks he! Ik werd voor het minste kwaad, liep te ijsberen dat het niet mooi meer was, ik liep de muren op als ik kon, ik zou boomstammen met de blote handen uit een bos hebben gesleurd -ik wil maar aantonen hoe erg afkickverschijnselen kunnen zijn- ik snauwde en beet en huilde van radeloosheid, en ik vrat me een ongeluk...nee dat was geen leven meer en ik kalmeerde weer toen ik opnieuw begon te roken. Einde rookstop! Je begrijpt dat ik een tweede poging niet direct zag zitten.

13:44 Gepost door maike | Commentaren (5) | Tags: afkickverschijnselen, roken

Commentaren

Maike, ik heb het boek gelezen van Alan Carr, stoppen met roken. Dit heeft me echt ongelooflijk geholpen. De nicotineduivel is een volhouder die alle soorten truken uithaalt om je te laten hervallen. Aan jou om er niet in te trappen. Het boek heeft me vooral geleerd anders na te gaan denken over de sigaret. En de sigaret niet meer te zien als mijn troost in moeilijke tijden, maar als mijn vijand die mijn longen kapot vreet. Het boek leest makkelijk, en ze hebben het vast in iedere bib.
Ik wens je heel veel sterkte en weet je ik ben 16 jaar rookvrij en droom nog heel vaak dat ik rook, erg hé! En ik durf zeggen dat ik ook nog soms goesting heb. Maar ik ben iemand van mijn woord en ik heb die belofte aan mezelf gemaakt en dat heeft me al enorm geholpen!
Fijn rookvrij weekend, Maike

Gepost door: christa | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

ha, ook ik heb met dat boek gestopt!
en ik vrees dat je gedachten er niet echt goed bij zijn, je houdt er nu al rekening mee dat je zal mislukken....getuige dat je hoopt dat je zal volhouden!
er valt niks vol te houden, je bent gestopt, en je bent een ex-roker nu.
dé vraag die het voor mij deed was gewoon deze : vraag jezelf eens af waarom je moet roken, of waarom je zou roken, ipv waarom je zou stoppen, een hemelsbreed verschil, maar eens je die vraag voor jezelf kan beantwoorden is het stoppen met roken echt heel simpel! dan ben je gewoon blij dat je niet meer hoeft te roken!
als je kan lees dat boek, echt een aanrader!

Gepost door: joten | 10-09-11

Reageren op dit commentaar

Heel goed uitgelegd Joten! Zo zal ons Maike er wel geraken!

Gepost door: christa | 11-09-11

Hey maike, goed idee om een apart blogje te maken en proficiat met je zesde rookvrije dag.
Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan en het lijstje van positieve punten langer worden.
- luister naar je ademhaling
- proef je mondholte
- ruik aan je vingers, je voedsel, je drankje, je parfum ...
- kijk naar je tijdswinst
Joten heeft gelijk: je bent nu een ex-roker voor de rest van je leven.
Fijne rookvrije dagen.

Gepost door: Leva | 10-09-11

Reageren op dit commentaar

@Christa: Ik zal het in m'n achterhoofd houden dat ik het boek kan gaan halen wanneer ik het nodig mocht hebben en ja, die nicotineduivel durft bij de minste tegenslag toeslaan...dat houdt me alert.

@joten: Je hebt me met deze reactie doen nadenken...anders doen nadenken! Misschien verwerk ik jullie reacties wel in mijn volgende postjes, want die komen goed van pas!

@Leva: Weer zo'n reactie waar ik moet bij stilstaan!

Gepost door: maike | 11-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.