08-09-11

De derde dag (rookstop)

Ik ben heel voorzichtig en achterdochtig geworden en ook wel een beetje bang dat de drang naar een sigaret zich vroeg of laat zal laten gelden, want dan wordt de strijd eens zo erg! Voor het ogenblik zijn het eerder m'n handen waar ik gene blijf mee weet als de moment er is om een sigaretje op te steken, dus knabbel ik maar wat wortelen, lol. Ik heb ook geen zin om het van de daken te roepen...zelfs zus weet nog van nikske en bij deze manier van doen voel ik ook minder druk om te presteren en ben ik veel kalmer tov mijn 'vroegere stoppogingen'. Deze eerste sigarettenvrije-woensdagvoormiddag-roddelkransje heb ik ook goed doorstaan en heb ik geen enkele behoefte aan een sigaret gehad. Mijn tante -die ook rookt- begreep er niks meer van, zomaar gestopt, zomaar ineens, en ze zei:" Als jij kunt stoppen..." en ik maakte haar zin af met de woorden: "...ja, dan kan iedereen het." Een leugen, want het ligt voor iedereen anders, elke roker ervaart stoppen anders en je zult mij dan ook nooit hoog van de toren horen blazen (als het me gelukt is om te stoppen) door te zeggen dat je karakter moet hebben enz. Achja, ik ben nog niet aan de eindmeet, verre van zelfs en ik denk dat ik die ook nooit zal halen...eens een roker, altijd een roker...het zal altijd in je lijf blijven sluimeren, denk ik en moet je je leven lang alert blijven dat je niet hervalt!

15:51 Gepost door maike | Commentaren (8)

Commentaren

heel veel succes Maike, je kan het!

Gepost door: fotorantje | 08-09-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt fotorantje :-)

Gepost door: maike | 08-09-11

Reageren op dit commentaar

Hey Maike,
gefeliciteerd met je rookstop! Ik was vroeger ook een actief roker, nu rook ik niet meer, maar toch besef ik "eens verslaafd, altijd verslaafd" dat betekend concreet dat ik niet 1 trek mag doen of ik ben weer vertrokken! Trap nooit in de valkuil van het nicotineduiveltje die ( bij mij ) in je dromen kan opduiken en je in je oor fluisterd dat je nu al bekwaam bent om één sigaretje te roken. Want dat zal nooit meer lukken . Het helpt wel als je je het een moment stilmaakt bij jezelf en je zelf luidop zegt: Maike ik beloof je wat er ook in mijn leven gebeurt om nooit meer te roken: !
Die belofte heeft er voor gezorgd dat ik niet hervallen ben in heel zware moeilijke momenten in mijn leven.
Ik wens je heel veel moed toe en heb een grote bewondering voor mensen die er in slagen om helemaal in hun eentje te stoppen met roken! Gefeliciteerd om die stap te zetten!

groetjes
Christa

Gepost door: christa | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

Ik durf mezelf nog niks te beloven omdat ik maar amper kan geloven dat ik gestopt ben, toch bedankt voor de goede raad :-)

Gepost door: maike | 11-09-11

Dag Maike!!


Proficiat met je rookstop!
Ik zou ook terug moeten stoppen maar het gaat zo goed nemeer tegen de vorige keer!
Heb 6 jaar niets meer gerookt en terug begonnen en ik ben een stomme kiek dat ik dat gedaan heb! echt waar want nu gaat het me zeer moeilijk om te stoppen en dat vind ik erg ! grrr
Medicatie mag ik er niet voor nemen omdat ik zware pijnstillers neem!
Ik dacht wat heeft dat daar nu mee te maken! ( voor het hart!!!!)
Doe maar verder zoals je bezig bent en hou vol het is het karakter dat telt !

Nogmaals een dikke pproficiat! annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

Vooral jezelf niet dwingen Annemarieke, dat maakt het alleen maar moeilijker! Wie weet ga je op een dag voelen dat het zover is...zoals bij mij het geval is :-)
(Ik mocht Champix niet gebruiken wegens hartritmestoornissen.)

Gepost door: maike | 11-09-11

ik was toch nieuwsgierig naar je nieuwe blog. Bij mijn ventje heeft het toch al bij al een jaar geduurd voor hij echt geen zin meer had in een sigaretje, hij bleef er zelfs 's nachts over dromen, maar nu is hij al 34 jaar rookvrij en heel blij dat hij gestopt is. Hou vol en veel moed verder.

Gepost door: paulientjeP | 09-09-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt Paulientje en ik hoop even ver te geraken als je man, maar dan liefst zonder die dromen! :-)
En ik hoop dat je nieuwsgierigheid niet taant en ook jij me op tijd en stond met goede raad om de oren komt slaan ;-)

Gepost door: maike | 11-09-11

De commentaren zijn gesloten.