04-09-12

Een jaar zonder sigaretten!

roken1.jpg

Niet te geloven dat ik dat heb klaargespeeld ... ikke dan nog wel! Op 4 September 2011 stopte ik plots met roken, jaja zomaar ineens (ik verschoot er zelf van), zonder mij voor te bereiden en ik heb er nog steeds geen moeite mee. Het voelt nog wel raar aan maar het is een feit dat ik vandaag 4 September 2012 toch al een jaar ben gestopt. Ik ben zelfs de rokers -al was het onbewust- nooit uit de weg gegaan, want het is niet omdat zij niet kunnen stoppen met roken dat zij bij mij op een slecht blaadje staan! (Je hebt nu eenmaal anti-rokers en niet-rokers) Ben in elk geval heel trots dat ik het heb kunnen laten! Het is een vergif en dat weet iedere roker, maar het is een verdomd hardnekkige verslaving waar je niet zomaar vanaf geraakt en ook dat weet iedere roker! Op naar 2013 ;-)

09:12 Gepost door maike | Commentaren (4) | Tags: roken, rokers, gerookt

29-04-12

De strijd tegen de kilo's!

Eten.jpg

Vijf kilo in 8 maanden tijd! Wat roken met m'n lichaam heeft gedaan zie ik nu maar al te goed. Ben altijd super slank geweest, net niet mager, heb nooit een buikje gehad of lovehandles, kon kleding dragen die ik wou, maar nu................. :/
Ik zou kunnen roepen: "Joepieeeee, eindelijk kan ik mezelf eens goed vastpakken!" (door die lovehandles), maar dan maak ik mezelf wat wijs en zwijg ik wijselijk. Toen ik nog rookte at ik heel weinig; 's morgens niks, soms 's middags ook niks, 's avonds at ik m'n bord 'met lange tanden' half leeg maar rond 22.00u. at ik wel twee tot drie grote boterhammen met choco of iets dergelijks. Ik lustte geen taart, koffiekoeken, pudding, rijstepap enz. behalve witte chocolade gevuld met praliné...kilo's heb ik die gegeten en niks bijkomen hè! Nu zou ik de strijd moeten aangaan met die vijf kilo meer maar ik weet niet goed hoe...ach, ik weet wel hoe maar ik weet niet goed hoe ik het in m'n dagelijks patroon moet inbouwen. Niet dat het er bij ons ongezond aan toegaat dat niet maar ik moet eens leren fruit eten...euhm, in feite moet ik terug leren eten, lol.

17:10 Gepost door maike | Commentaren (6)

29-01-12

Sigaretten, sigaret

Een geluk dat joten me deed herinneren aan m'n rookstop(blog) want ik was em knal vergeten, kun je dat geloven? Dat wilt ook zeggen dat ik zelfs vergeet te denken aan een sigaret, lol...nee, das een klein beetje gelogen! Ik heb wel aan een sigaret gedacht toen ik meer en meer vermoeid geraakte door het verven en behangen van de keuken...alleen toen hoor, daarna ben ik een beetje ziek geworden en kwam er een bacterie profiteren van het kleine weerstandje dat ik nog over had (je moet maar durven!) en dan denk je al helemaal niet meer aan een sigaret. Sigaretten, sigaret...deze woorden beginnen vreemder en vreemder te klinken. Voor ik gestopt was met roken, deed het zien en praten over een sigaret mij zin krijgen in een sigaret maar nu, nu voel ik er niks meer bij, en toch moet ik blijkbaar gaan oppassen toen iemand mij vertelde dat het nog moeilijk gaat worden na een stop van 6 maanden! Om eerlijk te zijn had ik dat liever niet gehoord want nu is mijn zorgeloosheid omgeslagen in een bezorgdheid die me paraat doet staan tegen de moeilijkheden die naar het schijnt nog moeten komen, pfff...sommige mensen kunnen echt dom uit de hoek komen en zouden beter op hun tong bijten voor ze zulke woorden ten gehore brengen! Ik hoop dan ook echt dat de woorden: sigaretten en sigaret even vreemd mogen blijven klinken als in m'n onbezorgde periode zenne!

14:15 Gepost door maike | Commentaren (11) | Tags: sigaretten, roken

28-12-11

Tot volgend jaar :-)

Bedankt mensen voor de fijne reacties op mijn blog -waar ik trouwens veel aan gehad heb en nog heb- en zie jullie begin 2012 terug. Niet verschieten van het reactievenster dat gesloten is hè (lees m'n andere blog)

kaart4.png

22:11 Gepost door maike | Commentaren (0)

18-12-11

Mijn moleke :-)

Na een week stilte weer een beetje uitleg over m'n rookstopgedrag. Nog steeds geen dromen waarin de sigaret als een fabrieksschouw voor m'n neus staat te doempen, noch zenuwtikken of boosaardige uitvallen tegenover m'n familieleden of kennissen, niks nada dus. Ik heb veel meer last om het overmatig eten te beperken, niet dat ik honger heb verre van zelfs maar mijn "moleke" moet nog steeds kunnen malen pfffff. Suikervrije kauwgum ligt binnen handbereik of laat ik het eerder op binnen mondbereik houden wat een betere verwoording is. Ik probeer dan ook om calorierijke bommen te vermijden zonder mezelf tekort te doen -wat op zich al een moeilijke opgave is- en ervoor te zorgen dat er niet teveel ineens gaan exploderen! Dus...als ik teveel kilo's ga bijkomen moet ik niet af komen geblèt hè want dan heb ik het zelf in de hand gewerkt, daarom dat ik me er nu mee bezighoud en niet wanneer het te laat is. Nuja, ik heb al eens gezegd dat ik geen flauw idee heb hoe ik met calorieën moet omgaan, maar zolang ik m'n best er voor doe ben ik nog steeds op de goede weg. :-)

09:10 Gepost door maike | Commentaren (3) | Tags: ex-roker